Data: 2006-10-12 10:06:15
Temat: Re: dynia w occie
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mimi wrote:
> Witajcie,
>
> Chciałabym dzis zrobic dynie w occie ale nie moge znaleźć w archiwum
> przepisu.
> Poratujcie!
>
> Pzdr
> M.
ja robiłem z tego
http://ww2.tvp.pl/View?Cat=4749&id=396178
ale polecam cos takiego:
4 kg dyni
0,5 kg cebuli
1 kg marchewki
1-2 duże pietruszki
kilka ząbków czosnku
zalewa:
1 szkl wody
2 szkl octu 10 %
2 szkl oliwy
90 dag cukru
2 łyżki soli
kilka goździków
odrobina imbiru w proszku
dynię i pozostałe warzywa zetrzec na tarce do jarzyn, cebule pokroic w
półplasterki,czosnek drobno posiekac ,wymieszac dokładnie. Zalewę zagotowac,
potrzymac gotująca się na wolnym ogniu 5 - 10 minut, gorąca zalać
potarkowane warzywa, pozostawić na 10 0- 12 godzin. Potem nakładac do
słoików, wekowac...
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
|