Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-fo
r-mail
From: "oranda" <o...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dynia w occie
Date: Thu, 12 Oct 2006 12:09:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 55
Message-ID: <egl4a9$c1c$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <egl30d$6o7$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: zyom001.net.autocom.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1160647817 12332 213.134.174.48 (12 Oct 2006 10:10:17
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Oct 2006 10:10:17 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:280055
Ukryj nagłówki
DYNIA SMAŻONA
SKŁADNIKI:
1 średnia dynia
0,25l octu
0,25 l wody
2 kg cukru
trochę więcej niż ,05 szklanki wody
4 goździki
smażona lub suszona skórka pomarańczowa
Dynie obrać, pokroić na duży palec w plastry ok. 10 cm długości. Włożyć do
dużego emaliowanego garnka (nie może być obity), zalać octem i potrzepać
kilka razy, potem zalać wodą i zostawić na 24 godziny często wstrząsając,
następnie dobrze odcedzić na durszlaku. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucać
odsączoną dynię i smażyć do przeźroczystości.
Na drugi dzień podsmażyć w mniejszym rondlu i gorącą dawać do słoików (nie
zagotowywać).
Może stać nawet 10 lat
Od lat robię dynię z tego przepisu ijest naprawdę dobra.
Najlepsza dynia z pomarańczowym miąszem
Użytkownik "Mimi" <mimi_mami@!!uwaga!!.gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:egl30d$6o7$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie,
>
> Chciałabym dzis zrobic dynie w occie ale nie moge znaleźć w archiwum
> przepisu.
> Poratujcie!
>
> Pzdr
> M.
> --
> Karolcia (25.09.1997), Szymcio (03.03.04) i Okruszek (~`kwiecień 2007)
>
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/s
t/20070419/k/c2da/preg.p
ng"
>
>
|