Data: 2001-06-29 18:31:44
Temat: Re: dzem z truskawek/nisko slodki
Od: Hanna Deirdre <d...@p...au.poznan.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 01 Jun 2001 14:20:55 -0700, Magdalena Bassett <m...@w...net>
wrote:
Witaj Magdaleno!
Chcialam napisac na priva ale odbilo mi list ze ee, nie dosle! Mam
nadzieje ze taki stary temat i zauwazysz!
Mam pytanko - skoro tak malo cukru i dwa razy odstawiany po 24 godz.
to czy on sie nie wscieknie?? tzn bakterie i plesnie go nie zjedza??
Pytam bo wlasnie na dniach chce robic dzemik z truskawek no i jesli w
tym roku bedzie na dzialce tyle brzoskwin co w zeszlym... :-))
>To moze ja zaproponuje niskoslodki dzem z truskawek (20% cukru).
>Truskawki umyc i wyszypulkowac. Przelozyc do ciezkiego garnka o duzym
>dnie i przesypac warstwami cukrem w proporcji 1 kg cukru na 4 kg
>truskawek. Przykryc i odstawic na 24 godziny. Po tym czasie na bardzo
>malym gazie doprowadzic do wrzenia (moze trwac ponad godzine), i gotowac
ciach
Hania, Szynszyle i Chlopaki
_____________________________
"SZYNSZYLKOWO"
http://peacock.au.poznan.pl/~deirdre
d...@p...au.poznan.pl
|