Data: 2004-08-29 14:15:55
Temat: Re: eksperyment z bakłażanem
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 29 aoűt 2004 ŕ 15:37:16, walkie a écrit :
> Użytkownik Paul Urstein napisał:
>> Odcedzony makaron "al dente" posypac skruszona ricotta, zalac pomidorami i
>> baklazanem,
> ja mam takie pytanie...skad bierzesz ricotte ktora sie da pokruszyc?
> przeciez ricotta to cos takiego w konsystencji jaki polski serek homo
Nie nie, popatrz tu :
http://www.mediterraneanfoods-italy.com/products/ima
ges/latticini/ricotta.jpg
> tyle ze slodkiego mleka czy smietanki
> ricotta [wym. rikotta] niezbędny we włoskiej kuchni, pop. zwł. w Rzymie,
> nie solony, nietrwały wiejski twarożek owczy.
Niekonicznie, moze byc rowniez z krowiego albo z koziego mleka.
Ewcia
--
Niesz
|