Data: 2006-03-21 13:31:32
Temat: Re: ekspres ciśnieniowy- mleko
Od: "Jacek Y" <y...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ireneusz P. Zablocki <i...@t...de> napisał(a):
> Pierwsze co mi do glowy przychodzi, to mleko wysokotluszczowe. Do
> spieniania najlepiej nadaje sie to niskotluszczowe, czyli 1.5 do 1.8%.
>
Błąd! Do ekspresów ciśnieniowych, aby uzyskać ładną i mocną piankę, wymagane
jest właśnie mleko wysokotłuszczowe! Co najmniej 3,5%. Ja mam tez Krupsa i o
tym pisze dokładnie w instrukcji obsługi. Gdy kiedys użyłem właśnie takiego
niskoprocentowego, to piana wyszła cieniutka. Tak że koniecznie kup sobie jak
najbardziej tłuste mleko i powinno się cappucino pięknie pienić.
Pozdr,
Jacek.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|