Data: 2006-03-21 13:17:29
Temat: Re: ekspres ciśnieniowy- mleko
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Elżbieta napisał(a):
> Dnia Mon, 20 Mar 2006 16:51:57 +0100, Ireneusz P. Zablocki napisał(a):
>
>
>> Pierwsze co mi do glowy przychodzi, to mleko wysokotluszczowe. Do
>> spieniania najlepiej nadaje sie to niskotluszczowe, czyli 1.5 do 1.8%.
>>
> To, które mam obecnie ma 1,5 %, trzymam cały czas w lodówce. Więc warunki
> spełnione, jest niskotłuszczowe i schłodzone, a spienienie marne.
W pracy zaobserwowalismy, ze gdy jest duza wilgoc i niskie cisnienie czy
jakos tak to mleko slabiej sie spienia. Kumpel kupil nawet barometr, a
ze ludzie pochlaniaja duze ilosci kawy i lubia spieniac to juz cos moga
powiedziec. Ja mniej bo kawe pijam straszliwie rzadko...
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
|