Data: 2007-01-08 12:47:28
Temat: Re: fasola - jak przechowywać?
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anka P. wrote:
>
> Moczona fasola to taka ładna, niepomarszczona jak sucha i taka ktorej
> nie musisz moczyc całą noc przed gotowaniem tylko od razu wrzucić do
> wody i zacząć gotować.
Nie widziałam jeszcze takiego cuda w sprzedaży. Czy to jest opisane na
etykiecie jako fasola moczona?
> Moja logika mówi mi, że jednak moczona nie powinna być hermetycznie
> zapakowana ze względu na zawartą wilgoć, bo mogłaby momentalnie spleśnieć.
Ale hermetycznosć polega na tym, że opakowanie jest szczelne więc jak
mają się tam dostać zarodniki pelśni? (Oczywiste, że przed pakowaniem
produkt powinien być sterylizowany).
Pozdrawiam
Bea
|