Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fasolka, bulka tarta Re: fasolka, bulka tarta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: fasolka, bulka tarta

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: BasiaBjk <b...@q...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka, bulka tarta
Date: Sat, 19 Jun 2004 14:41:29 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 15
Message-ID: <cb1c9q$6h8$1@inews.gazeta.pl>
References: <cb17lu$jsp$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: bnt73.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1087648890 6696 83.29.9.73 (19 Jun 2004 12:41:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 19 Jun 2004 12:41:30 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: bajarka
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.1) Gecko/20020826
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205327
Ukryj nagłówki

Użytkownik Dafi napisał:

> 2. Jak nalezy zrobic bulke tarta do kalafiora/(fasolki?).
> Wysypalem na patelnie bulke tarta, troche mi sie zrumienila dodalem w to
> masla, ktore sie rozpuscilo i wybeltalem razem. Ale wyszlo to jakies takie
> piaskowe :-(

Zrumień bułkę z odrobiną masła, kiedy bułaka wchlonie masło i nabierze
zlotego koloru, dodaj więcej masła - stopi się i uzyskasz konsystencję
pożądaną (dasz mniej - sypka, więcej - półpłynna). Najpierw dodaje się
odrobinkę masła, by bułka wchłonęła je i potem była chrupiaca, unikasz w
ten sposób powstania paćki.
--
pa, BasiaBjk

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.06 walkie
21.06 Sabinka
22.06 Marianka
23.06 Boguslaw kempny
27.06 PatryCCCja
28.06 Sabinka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem