Data: 2004-06-19 12:41:29
Temat: Re: fasolka, bulka tarta
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Dafi napisał:
> 2. Jak nalezy zrobic bulke tarta do kalafiora/(fasolki?).
> Wysypalem na patelnie bulke tarta, troche mi sie zrumienila dodalem w to
> masla, ktore sie rozpuscilo i wybeltalem razem. Ale wyszlo to jakies takie
> piaskowe :-(
Zrumień bułkę z odrobiną masła, kiedy bułaka wchlonie masło i nabierze
zlotego koloru, dodaj więcej masła - stopi się i uzyskasz konsystencję
pożądaną (dasz mniej - sypka, więcej - półpłynna). Najpierw dodaje się
odrobinkę masła, by bułka wchłonęła je i potem była chrupiaca, unikasz w
ten sposób powstania paćki.
--
pa, BasiaBjk
|