Data: 2004-06-20 07:52:38
Temat: Re: fasolka, bulka tarta
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Dafi napisał:
> Dwa pytania amatora:
>
> 1. Jak doprawic gotowana fasolke szparagowa. Na razie wiem by odciac konce,
> wrzucic do gara, zalac woda, posolic, ugotowac, odcedzic.
> Ale kojarze ze jadlem taka troche "mokra" fasolke. Czy tam wrzucic troche
> masla? smietany?
> A moze tez bulki tartej? No wlasnie - pytanie 2.
>
> 2. Jak nalezy zrobic bulke tarta do kalafiora/(fasolki?).
> Wysypalem na patelnie bulke tarta, troche mi sie zrumienila dodalem w to
> masla, ktore sie rozpuscilo i wybeltalem razem. Ale wyszlo to jakies takie
> piaskowe :-(
>
> Dafi
>
a ja fasolke robie tak
ucinam te wszystkie konce
na patelni rozgrzewam olej, wrzucam zabek czosnku i czekam az pusci co
ma puscic i wywalam
potem wrzucam fasolke, przesmazam ja
dodaje samego tymianku badz ziol prowansalskich
przesmazam jeszcze chwilke, sole
i podlewam woda ale tak do 1/3 wysokosci fasolki.
dusze na malym ogniu.
potem wyciagam na talerze,
zostala "wode" zaciagam lyzka smietany i polewam tym mieso badz ziemniaki.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|