Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fasolka, bulka tarta Re: fasolka, bulka tarta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: fasolka, bulka tarta

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.wroclaw.net.pl!not-for-mail
From: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka, bulka tarta
Date: Sun, 20 Jun 2004 09:52:38 +0200
Organization: NEWS.WROCLAW.net.pl
Lines: 33
Message-ID: <cb3fnn$24il$1@wroclaw.net.pl>
References: <cb17lu$jsp$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-6019.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: wroclaw.net.pl 1087717943 70229 62.87.242.131 (20 Jun 2004 07:52:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@w...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 20 Jun 2004 07:52:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <cb17lu$jsp$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205366
Ukryj nagłówki

Użytkownik Dafi napisał:
> Dwa pytania amatora:
>
> 1. Jak doprawic gotowana fasolke szparagowa. Na razie wiem by odciac konce,
> wrzucic do gara, zalac woda, posolic, ugotowac, odcedzic.
> Ale kojarze ze jadlem taka troche "mokra" fasolke. Czy tam wrzucic troche
> masla? smietany?
> A moze tez bulki tartej? No wlasnie - pytanie 2.
>
> 2. Jak nalezy zrobic bulke tarta do kalafiora/(fasolki?).
> Wysypalem na patelnie bulke tarta, troche mi sie zrumienila dodalem w to
> masla, ktore sie rozpuscilo i wybeltalem razem. Ale wyszlo to jakies takie
> piaskowe :-(
>
> Dafi
>
a ja fasolke robie tak
ucinam te wszystkie konce
na patelni rozgrzewam olej, wrzucam zabek czosnku i czekam az pusci co
ma puscic i wywalam
potem wrzucam fasolke, przesmazam ja
dodaje samego tymianku badz ziol prowansalskich
przesmazam jeszcze chwilke, sole
i podlewam woda ale tak do 1/3 wysokosci fasolki.
dusze na malym ogniu.
potem wyciagam na talerze,
zostala "wode" zaciagam lyzka smietany i polewam tym mieso badz ziemniaki.

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.06 Sabinka
22.06 Marianka
23.06 Boguslaw kempny
27.06 PatryCCCja
28.06 Sabinka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?