Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.wroclaw.net.pl!not-for-mail
From: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka, bulka tarta
Date: Sun, 20 Jun 2004 09:52:38 +0200
Organization: NEWS.WROCLAW.net.pl
Lines: 33
Message-ID: <cb3fnn$24il$1@wroclaw.net.pl>
References: <cb17lu$jsp$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-6019.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: wroclaw.net.pl 1087717943 70229 62.87.242.131 (20 Jun 2004 07:52:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@w...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 20 Jun 2004 07:52:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <cb17lu$jsp$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205366
Ukryj nagłówki
Użytkownik Dafi napisał:
> Dwa pytania amatora:
>
> 1. Jak doprawic gotowana fasolke szparagowa. Na razie wiem by odciac konce,
> wrzucic do gara, zalac woda, posolic, ugotowac, odcedzic.
> Ale kojarze ze jadlem taka troche "mokra" fasolke. Czy tam wrzucic troche
> masla? smietany?
> A moze tez bulki tartej? No wlasnie - pytanie 2.
>
> 2. Jak nalezy zrobic bulke tarta do kalafiora/(fasolki?).
> Wysypalem na patelnie bulke tarta, troche mi sie zrumienila dodalem w to
> masla, ktore sie rozpuscilo i wybeltalem razem. Ale wyszlo to jakies takie
> piaskowe :-(
>
> Dafi
>
a ja fasolke robie tak
ucinam te wszystkie konce
na patelni rozgrzewam olej, wrzucam zabek czosnku i czekam az pusci co
ma puscic i wywalam
potem wrzucam fasolke, przesmazam ja
dodaje samego tymianku badz ziol prowansalskich
przesmazam jeszcze chwilke, sole
i podlewam woda ale tak do 1/3 wysokosci fasolki.
dusze na malym ogniu.
potem wyciagam na talerze,
zostala "wode" zaciagam lyzka smietany i polewam tym mieso badz ziemniaki.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|