Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: flądra smażona? jak?
Date: Wed, 26 Sep 2007 21:11:01 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <fdeb1a$n63$2@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fdds4a$3j3$1@news.dialog.net.pl> <s...@k...net>
<fddtq6$nd6$2@atlantis.news.tpi.pl> <fddvm8$698$1@news.dialog.net.pl>
<fde15n$ae8$1@nemesis.news.tpi.pl> <fde9vv$du0$1@news.dialog.net.pl>
Reply-To: i...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: bnd141.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1190834026 23747 83.28.249.141 (26 Sep 2007 19:13:46
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Sep 2007 19:13:46 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fde9vv$du0$1@news.dialog.net.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:302648
Ukryj nagłówki
Jacek Ostaszewski pisze:
> Ikselka pisze:
>> Jacek Ostaszewski pisze:
>>> Ikselka pisze:
>>>> Konrad Kosmowski pisze:
>>>>> ** Jacek Ostaszewski <p...@o...pl> wrote:
>>>>>
>>>>>> Kolejny raz skusiłem się na tuszki flądry. Poprzednie próby nie były
>>>>>> specjalnie udane, dlatego dzieli je od siebie rok może. Ale - no nie
>>>>>> wytrzymałem - kupiłem. Marzy mi się taka jak ze smażalni nad morzem.
>>>>>
>>>>> Stary olej? :)
>>>>>
>>>>>> Da się tak zrobić, albo blisko tego? Albo inaczej, ale jakoś tak
>>>>>> miło, co?
>>>>>
>>>>> Oczyścić, oprószyć mąką z obu stron, doprawić,
>>>>
>>>> Wystarczy sama sól - po co zagłuszać wspaniały smak tej ryby?
>>>>
>>>
>>> Ikselko, jesteś kobietą w stuosiemdziesięciu procentach!
>>
>> Zawsze to mówię ;-)
>>
>>> Piszesz: "...obtoczyć w pszennej mące, smażyć w głębokim oleju...".
>>> Po czym facet dodaje: "...oprószyć mąką...". Na co ty: "... po co
>>> zagłuszać... smak ryby?"...
>>
>> Napisał - doprawić.
>>
>>> Podoba mi się.
>>> A jak obtoczę suchą rybę w mące, na co się utrzyma? ZWilżyć ją, rybę?
>>
>> Nie będziesz jej mył, czy co? tak wprost ze sklepu na patelnię? Eeee....
>> Umytą rybę osączyć z nadmiaru wody, posolić, obtoczyć w mące.
>>
>>
> Och, pewnie, że umyłem, ale już leży w lodówce, do jutra obeschnie.
> Dobra, opłuczę jeszze raz. Dzięki za wskazania
|