Data: 2001-12-20 19:55:13
Temat: Re: fondue
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> To chyba wszystko. Aha, w oryginale jest chyba ser gruyere i tylko bułka.
>
> Waldek
>
Kasiu, Waldi zaczal, ja dodam cos od siebie. Tak na dwie osoby to wez (tu
ma Waldek racje, powinien byc m.in gruere) 100 gram emantalera, 100 gram
edamskiego i jakiegos pasujacego tez 100g. Powinny byc 2 lub 3 rodzaje sera.
Wina dobry chlust , tak z 200 m, no i zabek czosnku wcisnij do tego.
Sol, pieprz i szczypta galki muszkatolowej. Wlej do tego jak Waldek mowi
troche wisniowki. No i oczywiscie z kawalkami bulki czy bagietki.
Zycze udanego fondue.
m-gosia
1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
2 dl. droge witte wijn
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
1 klein flesje Kirsch
1 stokbrood
|