Data: 2006-04-12 18:50:55
Temat: Re: galareta
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Sabina" <s...@w...pl> wrote in message
news:e1ji0q$9n0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam przedświątecznie
>
> Mam pytanie do bywających tutaj osób-w jaki sposób przyrządzić galaretę
> np. do szynki aby była taka pieknie klarowna i przejrzysta
> pozdrawima świątecznie i dziękuję za odpwoiedzi
Najlepsze nóżki cielęce, trzeba długo gotować, szumować - każdą piankę i
tłuszcz zebrać. Ostudzoną wymieszać z białkiem jajka - zwiąże wszystkie
drobiny opadając na dno. Czystą zlać bardzo powoli do naczynek z szynką już
przybraną warzywami i zieleniną i czekać aż zastygnie.
Wieprzowa jest mniej smaczna i mniej sztywna, wtedy trzeba używać żelatyny.
|