Data: 2007-11-28 09:35:04
Temat: Re: garnek rzymski - przepisy
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MONI|<A <moni| wrote:
>>Do tego wystarczy zwykła blacha i folia. Karkówkę przykrywam grubą
>>warstwa cebuli, całość folią i do gorącego piekarnika. Nie muszę
>>moczyć garnka, mycie też prawie żadne bo i na spód blachy kładę folię.
>
> ale tutaj chyba nie masz sosu? napisz proszę
>
Mam, dlaczego miałoby go nie być? Przy każdej pieczeni powstaje sos.
jeżeli coś piecze się bez przykrycia, to sos powstaje przy okazji
polewania mięsa. Przy pieczeniu pod przykryciem sos wycieka z mięsa
i ewentualnych dodatków.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|