Data: 2007-11-27 15:38:54
Temat: Re: garnek rzymski - przepisy
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> np. Karkówkę nacierasz przyprawami, wkładasz ją do wcześniej namoczonego w
> wodzie garnka, do garnka wrzucasz pokrojona w piórka cebulkę, zakrywasz
> pokrywka i wkładasz do zimnego piekarnika. Po upieczeniu masz pieczeń i
sos,
>Do tego wystarczy zwykła blacha i folia. Karkówkę przykrywam grubą
>warstwa cebuli, całość folią i do gorącego piekarnika. Nie muszę
>moczyć garnka, mycie też prawie żadne bo i na spód blachy kładę folię.
ale tutaj chyba nie masz sosu? napisz proszę
można i tak, można też strzelić sobie piec parowy za pare tysięcy,
pieczeń mozna przygotować na wiele sposobów
Pozdrawiam
Monika
|