Data: 2007-11-27 15:30:48
Temat: Re: garnek rzymski - przepisy
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MONI|<A <moni| wrote:
(...)
> np. Karkówkę nacierasz przyprawami, wkładasz ją do wcześniej namoczonego w
> wodzie garnka, do garnka wrzucasz pokrojona w piórka cebulkę, zakrywasz
> pokrywka i wkładasz do zimnego piekarnika. Po upieczeniu masz pieczeń i sos,
Do tego wystarczy zwykła blacha i folia. Karkówkę przykrywam grubą
warstwa cebuli, całość folią i do gorącego piekarnika. Nie muszę
moczyć garnka, mycie też prawie żadne bo i na spód blachy kładę folię.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|