Data: 2008-09-25 22:02:07
Temat: Re: garnki
Od: AW <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
slud pisze:
[ciach]
Ludzie kulturalni nie wycinają w pień cytatu przedmówcy.
>Ludzie uprzejmi
> podzielą się tą wiedzą na forum. Ty w moim odczuciu do nich niestety nie
> nalezysz ,nie masz nic do powiedzenia merytorycznie w kwestii zadanego
> pytania,
Chyba emocje podziałały ci na rozum. Odpowiedziałem ci tak merytorycznie
jak to tylko możliwe.
Widać użyłem zbyt wielu skrótów myślowych za którymi nie podążasz.
Owszem mój post był szyderczy i cieszę się, że skoczyło ci z tego powodu
ciśnienie. Tak miało być.
natomiast pozwalasz sobie na szyderczy ton.Ale ja Ci odpowiem :nie
> gotuje,garnki chcialem kupić dla żony,nie znam sie na garnkach dlatego pytam o
> opinie na forum ,ale znam sie na różnych innych rzeczach i jesli ktoś pyta i
> jestem w stanie pomóc to zawsze chętnie to robię.
No widzisz, trzeba było to napisać od razu. Że chcesz kupić gary dla
żony ale zupełnie nie wiesz co wybrać. Pieprzenie o grubym dnie, stali
chromoniklowej czy też "termostatach" włącza u mnie tryb szyderczy.
Wbrew temu co, być może myślisz, ja również piszę żeby komuś pomóc.
Czasem (taka jest moja teoria) żeby komuś pomóc, trzeba go odrobinkę
wk...wić. Bo nie ma to jak uczyć się na własnych błędach.
Często przyznanie się do niewiedzy daje o wiele lepszy efekt, niż
żonglowanie terminami, które wbijają nam marketoidy (grube dno ...
itd.), takich które w oczach ludzi mających pojęcie o temacie (tu
nieskromnie przyznam, że o gotowaniu mam jakieś pojęcie) czynią z
niektórych głupców.
>chciałbym kupic produkt przyzwoity jakościowo
> i estetycznie,czyli zrobić udany prezent z którego żona bedzie
> zadowolona,kompletnie tez nie interesuje mnie czy zanjomi "wybałuszą oczy" a
> na pewno nie wybałusza na garnki za 400zł.pozdrawiam i milego dnia
>
Powtórzę, rodzaj gara nie ma praktycznie żadnego znaczenia dla efektu
końcowego - czytaj smaku potrawy.
Tak jest w 99% przypadków. Faktycznie, plastikowe uchwyty są niewskazane
jeśli chcesz coś zapiekać, no ale tu trzeba być rzeczywiście zdolnym
inaczej żeby naczynie z takimi uchwytami wkładać np. do piekarnika.
Grubość dna i rodzaj stali ma trzeciorzędne znaczenie. Ważne żeby garnek
łatwo było umyć, a do patelni nic nie przywierało, co do reszty to
musisz ruszyć własną głową.
P.S. I włącz sobie sprawdzanie pisowni - błędy ortograficzne nie
świadczą dobrze o osobie piszącej.
--
Pozdrawiam
AW
|