Data: 2016-01-17 23:19:03
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: XL <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 25 listopada 2015 22:40:55 UTC+1 użytkownik Trefniś napisał:
> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>
> > "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
> >>
> >>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
> >>>> harakiri każdej komóre z osobna.
> >>
> >> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
> > < Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
> >
> > A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
> > i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>
> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
> Na przykład:
>
> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>
> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
>
Przymusu nie ma, ale żal nie-nauczać, zwłaszcza kiedy sami proszą;-)
|