« poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2015-12-01 08:29:36
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x8oeh4i7mtaby1@tncap.home...
> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>
>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>
>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>
> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
> Na przykład:
>
> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
Jeśli z nią w tym względzie konkurujesz to możesz Ty je rozwiać... :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2015-12-01 12:54:38
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 08:29 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.x8oeh4i7mtaby1@tncap.home...
>> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>
>>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>>
>>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>>
>>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>>
>> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
>> Na przykład:
>>
>> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>
> I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
> powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
Przecież pytałeś Ikselki, czy wie CO to jest blanszowanie!
No to podrzuciłem Ci, cobyś też się dowiedział. Nie warto zawracać głowę
Ikselce takimi podstawami.
A dlaczego się blanszuje - przecież jesteś tu znany właśnie jako mędrzec
googla?
Ale co mi tam:
http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
Jak sobie poradzić z polskimi literkami, to już chyba się nauczyłeś?
>
>> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
>
> Jeśli z nią w tym względzie konkurujesz to możesz Ty je rozwiać... :-)
Błąd w założeniach. Znacznie lepsze efekty daje wymiana doświadczeń, niż
konkurowanie.
To zostawiam kolesiom z ego przerośniętym jak prostata
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2015-12-01 12:54:38
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 08:29 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.x8oeh4i7mtaby1@tncap.home...
>> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>
>>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>>
>>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>>
>>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>>
>> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
>> Na przykład:
>>
>> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>
> I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
> powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
Przecież pytałeś Ikselki, czy wie CO to jest blanszowanie!
No to podrzuciłem Ci, cobyś też się dowiedział. Nie warto zawracać głowę
Ikselce takimi podstawami.
A dlaczego się blanszuje - przecież jesteś tu znany właśnie jako mędrzec
googla?
Ale co mi tam:
http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
Jak sobie poradzić z polskimi literkami, to już chyba się nauczyłeś?
>
>> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
>
> Jeśli z nią w tym względzie konkurujesz to możesz Ty je rozwiać... :-)
Błąd w założeniach. Znacznie lepsze efekty daje wymiana doświadczeń, niż
konkurowanie.
To zostawiam kolesiom z ego przerośniętym jak prostata
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2015-12-01 12:54:38
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 08:29 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.x8oeh4i7mtaby1@tncap.home...
>> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>
>>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>>
>>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>>
>>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>>
>> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
>> Na przykład:
>>
>> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>
> I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
> powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
Przecież pytałeś Ikselki, czy wie CO to jest blanszowanie!
No to podrzuciłem Ci, cobyś też się dowiedział. Nie warto zawracać głowę
Ikselce takimi podstawami.
A dlaczego się blanszuje - przecież jesteś tu znany właśnie jako mędrzec
googla?
Ale co mi tam:
http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
Jak sobie poradzić z polskimi literkami, to już chyba się nauczyłeś?
>
>> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
>
> Jeśli z nią w tym względzie konkurujesz to możesz Ty je rozwiać... :-)
Błąd w założeniach. Znacznie lepsze efekty daje wymiana doświadczeń, niż
konkurowanie.
To zostawiam kolesiom z ego przerośniętym jak prostata
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2015-12-01 14:09:13
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x8yrdcukmtaby1@tncap.home...
>>>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>>>
>>>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>>>
>>>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>>>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>>>
>>> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
>>> Na przykład:
>>>
>>> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>>
>> I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
>> powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
>
> Przecież pytałeś Ikselki, czy wie CO to jest blanszowanie!
Nie pytałem jej co to blanszowanie - pytałem czy ONA wie co to,
bo w komentarzu do mojego opisu MECHANICZNEGO niszczenia
komórek roślinnych w procesie mrożenia, które powoduje wyczuwalną
zmianę struktury w czasie jedzenia ich potem pisze coś o blanszowaniu,
które absolutnie nie ma wpływu na tworzenie się tych kryształów.
> A dlaczego się blanszuje - przecież jesteś tu znany właśnie jako mędrzec
> googla?
To już było wyjaśnione w pierwszym linku który podałeś w listopadzie.
O tych zupach co je kochasz. Wysilasz się ponownie niepotrzebnie.
A może nie czytałeś tego co tam podrzuciłeś i nie wiesz że tam już było?
> Ale co mi tam:
>
> http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
Widzę, że Ci się spodobało LMGTFY które podrzuciłem mastiemu... :-)
"Imitation is the sincerest form of flattery"
> Jak sobie poradzić z polskimi literkami, to już chyba się nauczyłeś?
O tak, za to Ty, jak widzę, nie poradziłeś sobie z czytnikiem wysyłającym Ci
te same wypowiedzi 3 razy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2015-12-01 14:10:50
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)Pszemol wrote:
>> http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
>
> Widzę, że Ci się spodobało LMGTFY które podrzuciłem mastiemu... :-)
> "Imitation is the sincerest form of flattery"
i dalej nic nie rozumiesz
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2015-12-01 16:03:25
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 14:10 masti <g...@t...hell> pisze:
> Pszemol wrote:
>
>>> http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
>>
>> Widzę, że Ci się spodobało LMGTFY które podrzuciłem mastiemu... :-)
>> "Imitation is the sincerest form of flattery"
>
> i dalej nic nie rozumiesz
Masti, chappeau bas.
Przekomarzanek z innych grup nie przenosisz tutaj.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2015-12-01 16:08:01
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 14:09 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.x8yrdcukmtaby1@tncap.home...
(...)
> Nie pytałem jej co to blanszowanie - pytałem czy ONA wie co to,
(...)
Zrób sobie tygodniowy zapas jajek na twardo.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2015-12-01 17:29:23
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x8y0bnxpmtaby1@tncap.home...
> W dniu .12.2015 o 14:09 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>
>> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
>> news:op.x8yrdcukmtaby1@tncap.home...
>
> (...)
>> Nie pytałem jej co to blanszowanie - pytałem czy ONA wie co to,
> (...)
>
> Zrób sobie tygodniowy zapas jajek na twardo.
Rozumiem, że w kwestii obrony bzdur jakie tu XL wygaduje już amunicja Ci się
wyczerpała i strzelasz teraz ślepakami?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2015-12-01 17:37:06
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)W dniu .12.2015 o 17:29 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.x8y0bnxpmtaby1@tncap.home...
>> W dniu .12.2015 o 14:09 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>>> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
>>> news:op.x8yrdcukmtaby1@tncap.home...
>>
>> (...)
>>> Nie pytałem jej co to blanszowanie - pytałem czy ONA wie co to,
>> (...)
>>
>> Zrób sobie tygodniowy zapas jajek na twardo.
>
> Rozumiem, że w kwestii obrony bzdur jakie tu XL wygaduje już amunicja Ci
> się wyczerpała i strzelasz teraz ślepakami?
ślepaki to domena kolesi z przerostem prostaty.
Idź do lekarza (w Polsce za darmo)
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |