Data: 2001-10-29 06:32:35
Temat: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Cezary Gmyz <c...@z...media.pl> wrote:
> piekarniku miesko bylo cudowne ale kosc nie zmiekla ani na jote. Teraz
> wrzucilem ja do gara z woda i sie gotuje. Mam nadzieje, ze tak zmieknie i
> wreszcie dobiore sie do szpiku
Co ty kombinujesz z ta koscia? przeciez Ci nie zmieknie nawet jak ja
bedziesz gotowal cal wiecznosc. (Chyba, ze ugotujesz ja w occie) I
czemu zmiekniecie mialoby ulatwic wyjecie szpiku -- czy to cala kosc
lacznie z glowkami?
Szpik z dlugich kawalkow kosci -- takich do 10 cm. tradycyjnie sie
wysysa, lub bardziej elegancko wyjada specjalna lyzka.
Na przyszly raz kup gicz pocieta na plastry w supermarkecie HIT.
Wladyslaw
|