Data: 2005-10-24 03:49:10
Temat: Re: gorąca czekolada
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Janoszka"
<G...@S...pro.onet.pl> napisał w wiadomości
news:slrndlnnpk.fsv.Grzegorz.Janoszka@galaxy.agh.edu
.pl...
> Ehm, a nikt nie wpadł na to, że po prostu czekolada mleczna ma mniej
kakao? :)
> I dlatego po prostu trzeba jej zjeść więcej, żeby efekt był podobny.
Kurcze, szkoda, ze nie mam dostepu do artykułu który kiedyś czytałam.
Jakkolwiek, z pobierznych "artykułów" (czyt. notek) które dołaczyłam nie
chodzi o ilość kakao w czekoladzie, ale o połaczenie kakao z mlekiem -
białka zawarte w mleku wiążą antyutleniacze w czekoladzie. Zresztą, mnie to
przekonywuje zwłaszcza, ze widzę wyższość gorzkiej nad mleczną. Zresztą, co
sie tu kryć, ile ta deserowa mleczna ma tego kakao? Niestety, jak najmniej,
zeby tanie koszty produkcji były.
Pozdrawiam,
Akulka (czekoladoholiczka)
|