Data: 2006-03-05 06:54:28
Temat: Re: gotowanie w Anglii
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 5 Mar 2006 00:38:17 -0000, "cherokee" <n...@n...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "jufi" <j...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:ducl6b$gcb$1@inews.gazeta.pl...
>> Witam !!
>> Mam pytanie
>> Czy moze ktos gotuje w Anglii?
>
>Ja gotuj?, co prawda w Walii, nie Anglii, ale gotuj?. G?ównie zupy, sosy
>miesne i drób w róznej postaci, a tak?e smaze nale?niki.Du?o rzeczy mozna tu
>kupi? gotowych i na dodatek smacznych - co jak widac nie musi sie
>wykluczac.Dzisiaj dostalam przepis na chleb i jutro b?de probowac:)
>Poza tym w sklepach oprocz polskiej kie?basy jest wszystko, nawet sledzie w
>occie dzisiaj znalaz?am.
>
>pozdr
>
>cherokee
>
Polska kielbasa (wiejska, krakowska, kabanosy Morlin i sopocka i
jakies jeszcze) tez jest. No i kapusta kiszona w sloikach - nie
polecam Krakusa, ale dowolna niemiecka badz czeska. W dobrych
delikatesach (np Fenwicks) bedzie duzo sledzi, ale to juz
zupelnie nie moja domena :P
pierz
K.T. - starannie opakowana
|