Data: 2009-05-02 22:10:19
Temat: Re: gotwanie w określonej temperaturze
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gthkrg$1vo$1@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
> news:gtek6e$o1n$1@inews.gazeta.pl...
>
>
> > A to elektryczne nie mają regulacji?
> wiesz jak działa wiele kuchenek el? włącza - wyłącza ...... A na
żeliwnej
> woda w garnku gotuje się jeszcze koło kwadransa
> Jaką regulację mas na myśli? :). Nie odchodćmy od meritum, Chcę
gotować np w
> 55 stpniach, z dokładnością powiedzmy do 2 stopni.
Za tydzień w E.Leclerc mają być w promocji garnki z termometrem, za
chyba 246 zł za komplet. Ale jeśli dysponujesz tylko kuchenką
elektryczną, którą można co najwyżej włączyć i wyłączyć, to istotnie -
nawet najbardziej fajoski gar z termometrem cię nie urządza. Pozostaje
rozważyć zakup laboratoryjnej łaźni wodnej, w której częściowo
zanurzysz garnek z jedzeniem:
http://www.danlab.pl/produkt,Laznia_wodna_cyfrowa_ty
p_MLL_5472,221.html
|