Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia groszek cukrowy Re: groszek cukrowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: groszek cukrowy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "gsk" <c...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: groszek cukrowy
Date: Sat, 1 Apr 2006 10:33:19 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <e0ldt6$72o$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <e0k3sq$bkb$1@nemesis.news.tpi.pl><e0k7bm$glj$6@nemesis.news.tpi.pl><e0k8
02$k6p$1@nemesis.news.tpi.pl><e0kd92$f9g$1@inews.gazeta.pl><e0ke5n$t33$2@
nemesis.news.tpi.pl><e0kgnv$ma2$1@inews.gazeta.pl>
<e0khne$3hm$2@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dye142.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1143880422 7256 83.22.116.142 (1 Apr 2006 08:33:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Apr 2006 08:33:42 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:264591
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e0khne$3hm$2@atlantis.news.tpi.pl...
> ** Hanna Burdon wrote:
>
>>> Co to jest "chińszczyzna"? :) Szybkie przesmażenie na rozgrzanym
>>> oleju to raczej rodzaj obróbki cieplnej.
>
>> Chodzi mi o stir-fry. Nie wiem, czy to się po polsku jakoś nazywa?
>
> Bezpośrednio to chyba nie ma określenia, chodzi jak napisałem o
> specyficzny rodzaj obróbki cieplnej. :) Nie sądzę aby był on
> szczególnie charakterystyczny dla kuchni azjatyckiej.
>
>> Składniki do wielu chińskich potraw smaży się w ten sposób: krótko
>> (30 sek. - 3 min.), w bardzo wysokiej temperaturze, naturalnie
>> najlepiej w dobrym woku.
>
> No bo generalnie chodzi o to aby składnik pożywienia nie stracił
> naturalnych właściwości, np. taki groszek nie powinien nam puścić soków
> i się udusić tylko odparować je ale nadal zachować smak i
> "chrupkość". :)

to jest chyba własnie blanszowanie, chyba, ze się mylę...
Gosia


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.04 Panslavista
01.04 gsk
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem