Data: 2004-10-09 07:21:32
Temat: Re: grzyby do bigosu
Od: "Nisia*" <s...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "*madzik*" <m...@b...telia.com> napisał w
wiadomości news:ck80u6$qr4$1@news.onet.pl...
> Dnia 10/9/04 1:08 AM, waldek napisał/-a:
>
>>>>>Czy suszone grzyby przechowywane przez 10 lat w sloiku beda nadawaly
>>>>>sie do spozycia?
>>>>>Znalazlam cos takiego w szufladzie, a akurat tego skladnika
>>>>>brakowalo mi do bigosu :)
>
>>>Ja ostatnio zuzylem grzyby suszone, ktore przelezaly w szafce (torebka
>>>papierowa) chyba ze 4 lata.
>
>> P.S. Ja znalałem jakiś czas temu makaron szpinakowy, który robiłem i
>> suszyłem jakieś dwa, może trzy lata temu. Piszę więc jestem. Ale Ty i tak
>> przebiłeś mnie. LOL
>
> Na (kupionym) opakowaniu suszonych grzybow (prawdziwki), ktore mam w domu,
> termin trwalosci jest podany - 1 rok.
> Jestem w stanie zrozumiem mocne ssanie na bigos (sama takie mialam i wtedy
> mnie ta grupa ratowala :-) ), ale ja bym nie zaryzykowala. Juz predzej
> dalabym pieczarki albo kupila nowe suszki.
>
hmm..suszki niestety beda pod koniec pazdziernika, poniewaz te z zeszlego
roku wlasnie stracily swoja waznosc. Tak powiedziala pani w sklepie :)
|