Data: 2004-10-09 09:56:18
Temat: Re: grzyby do bigosu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 09 Oct 2004 11:27:23 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <ck88uu$178$1@news.dialog.net.pl>,
> "Iwona_s" <i...@T...pl> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:wlalos-328C9E.09430509102004@newsfeed.onet.pl..
.
>>
>> >> Po otwarciu sloik pachnial lasem i grzybami :)
>> >
>> > Trzymalłaś grzyby suszone w zamkniętym słoiku?
>>
>> Moglbys napisac, co cie tak dziwi? Ja wiekszosc produktow trzymam wlasnie w
>> sloikach (glownie dla ochrony przed obcymi bytami).
>> A grzyby jesli dobrze wysuszone, to chyba nic im sie nie stanie(?).
>
>Grzyby nigdy nie są idealnie wysuszone. I zawsze zawierają obce byty. W
>niewielkim, szczelnie zamkniętym słoiku mikroorganizmy mają świetne
>warunki do rozmnażania się.
>
>Władysław
I dlatego pozniej bigos tak swietnie smakuje? :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|