Data: 2012-03-07 21:12:31
Temat: Re: http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/364665/3
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 07 Mar 2012 21:13:58 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-03-07 18:15, Ikselka pisze:
>> a) "Zupa cebulowa" ("Onion soup") dowolnej firmy, najczęściej Knorr -
>> jako przyprawa do duszenia mięsa i do SOSÓW mięsnych, lekko je
>> zagęszczająca.
>
> Ja w tym celu czasami używam sosu pieczeniowego, najczęściej z Winiar. W
> sumie tylko dlatego, że to jedyny sos, którego nie udaje mi się samej
> wyprodukować w większych ilościach.
Znam ten sos, w sytuacjach awaryjnych (potrzebna większa ilość sosou)
korzystałam, ale odkąd wpadłam na "onion soup", stosuję ją.
Wypróbuj tę zupę - rewelacja do sosów mięsnych. Oczywiście dajemy ją pod
koniec duszenia mięsa, jakieś 15 min. przed końcem, rozbełtując najpierw w
MAŁEJ ilości zimnej wody. Niekonieczni całe opakowanie, zależy od ilosci
sosu, w każdym razie stężenie ma być większe, niż gdybyś robiła zupę.
Należy też wziąć pod uwagę sól dodaną wcześniej.
--
XL
|