Data: 2004-05-31 20:04:16
Temat: Re: ile to jest?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal Jankowski wrote:
> Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com> writes:
>
> > bywałe i doświadczone, że nie jest łatwo upiec np. polskie ciasto z
> > polskiego przepisu używając normalnej ("all-purpose") mąki
> > amerykańskiej. Mam jednak nadzieję, że w drugą stronę tego kłopotu nie
> > ma.
>
> Tez bedzie. Amerykanska mąka sklada sie glownie z dodatkow.
Z dodatkow czego? czy masz konkretne informacje na ten temat, czy po prostu
taka masz opinie, jako doswiadczony konsument, ktory od lat uzywa i kupuje
make w USA? O jakiej mace konkretnie piszesz? Red Mills? King Atrhur's
Flour? a moze Gold Medal, Pillsbury czy Bill's Mills? Czy tez White Lilly
czy Starssbury Mills? itd itp. W kazdym Stanie sa male i duze fabryki maki.
Sa dziesiatki producentow maki w tym kraju, i jesli ktos ma pojecie o tym,
co spozywa, jest w stanie latwo znalezc produkt wysokiej jakosci. Tak samo
jak w Polsce.
Magdalena Bassett
|