Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: imbir - pytanko Re: imbir - pytanko

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: imbir - pytanko

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!fu-b
erlin.de!uni-berlin.de!glubsche.ukbf.fu-berlin.DE!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: imbir - pytanko
Date: Wed, 26 Feb 2003 10:29:12 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 24
Message-ID: <3...@u...fu-berlin.de>
References: <i...@4...com>
<r...@4...com>
<3...@p...onet.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
<03bb01c2dd32$29f26550$dc96573e@home68z1dftw81>
NNTP-Posting-Host: glubsche.ukbf.fu-berlin.de (160.45.180.154)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: fu-berlin.de 1046251768 57043986 160.45.180.154 (16 17 19)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.0.1) Gecko/20020823
Netscape/7.0
X-Accept-Language: de-de, de, en, en-au, en-bz, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142815
Ukryj nagłówki

Barbara Czaplicka:
> Powiedz mi, co daje to zalewanie octem?
> no i dlaczego i solisz i zalewasz ...
> Wybacz, jesli uznasz moje pytania za durne :-)...
> ale skads ten pomysl jest... a skoro jest..i stosujesz... to ja chcialabym wiedziec
dlaczego...
> Tym bardziej, ze dotad uzywalam imbiru swiezego w sladowych ilosciach.. bowiem jest
on bardzo aromatyczny

robi się miększy. Znalazłem toto w przepisach kuchni chińskiej a i
kolega, świetnie gotujący chińczyk, też tak robił. Jak robiliśmy
kuchenne orgie (np. on chińskie pierogi, ja barszcz z uszkami), to
przyniósł imbir własnoręcznie zrobiony już gotowy w słoiku (dodał ten
imbir do nadzienia pierogów z mięsem, też dobre!) i tak to tym
tłumaczył. Niestety kolega wyprowadził się ładnych parę lat temu w
okolice Saarbrücken. Jako doktor metalurgii mógł znaleźć pracę albo w
Eisenhüttenstadt albo w kraju Saary. Eisenhüttenstadt jest niestety
niezbyt przyjazne dla osób rasy żółtej (wogóle innej niż aryjska), ale
to już sprawy niekuchenne.

Wracając do imbiru, potraktowany solą i octem jest łagodniejszy i
miększy, lepiej smakuje i można dać jego więcej.

Waldek


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6