Data: 2003-02-26 00:57:37
Temat: Re: imbir - pytanko
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
>
> do chińszczyzny kroję imbir i marchewkę w drobne "zapałki", solę i
> zalewam octem. Odstawiam na parę godzin do lodówki. Opłukuję i do
> żarcia
> dodaję (w woku).
> Waldek
Powiedz mi, co daje to zalewanie octem?
no i dlaczego i solisz i zalewasz ...
Wybacz, jesli uznasz moje pytania za durne :-)...
ale skads ten pomysl jest... a skoro jest..i stosujesz... to ja chcialabym wiedziec
dlaczego...
Tym bardziej, ze dotad uzywalam imbiru swiezego w sladowych ilosciach.. bowiem jest
on bardzo aromatyczny
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.459 / Virus Database: 258 - Release Date: 2003.02.26
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|