Data: 2001-09-17 11:45:13
Temat: Re: jablka
Od: "Joanna" <j...@e...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ela <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9o4mb6$9vh$...@n...onet.pl...
>
> Jak zawalą mnie jabłkami to robię sok jabłkowy. Do sokownika (3 garnki +
> rurka) kroję umyte jabłka, nie obieram ich. Posypuję cukrem, nie za dużo
aby
> sok nie był za słodki. Do gorących słoików na bieżąco odpuszczam z rurki.
> Można w ten sposób przerobić dużo jabłek. W zimie jest super do picia, bez
> rozcięczania.
>
> Ela.
A ja swego czasu robilam sok jablkowy z sokowirowki - jablka umyte,
nieobierane, poslodzic do smaku, zagotowac, odszumowac i pasteryzowac w
sloikach.
--
Joanna
J...@e...pl
|