Data: 2000-10-01 15:46:41
Temat: Re: jadalne kasztany
Od: "Joanna" <y...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Małgorzata Prożogo" <p...@a...net> wrote in message
news:39d46126@news.astercity.net...
> Jadalne kasztany sa wyjatkowym przysmakiem jesiennym i bardzo lubie jej
> jesc.
> Pyszne sa pieczone. Ja to robie tak:
> - kazdy kasztan nacinam ostrym nozykiem tak, zeby nie wybuchly podczas
> pieczenia i zeby sie je latwiej obieralo pozniej;
> - ukladam na blasze w piekarniku;
> - wkladam do nagrzanego piekarnika (ok.180 stopni);
> - pieke ok. 1 godziny (mozne wyjac i sprobowac wczesniej - dlugosc
pieczenia
> zalezy od wielkosci kasztanow).
> - tak upieczone kasztany je sie jak orzechy (w konsystencji przypominaja
> ziemniaki, ale w smaku sa alodkie i lekko orzechowe)
Jak robisz żeby kasztany w miejscach gdzie skórka rozłazi się nie wysychały
i nie robiły się twarde?
Joanna
----------------------------------------------------
--------
----------------------------------------------------
--------
Masz nimfę? Chcesz kupić papugę?
Odwiedź strony o nimfach:
http://www.emernet.pl/nimfy
----------------------------------------------------
-------
----------------------------------------------------
-------
|