Data: 2006-05-30 16:39:34
Temat: Re: jajecznica
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Waldemar Krzok" <w...@c...de> wrote in message
news:4e354aF1cqdgjU1@uni-berlin.de...
> Panslavista schrieb:
>>
>> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:e5hgof$72u$1@inews.gazeta.pl...
>>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:e5hfk6$sig$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Jajecznica zrobiona z rozbełtanych wcześniej z odrobiną mleka jaj jest
>>>> z
>>>> kolei bardzo puszysta i delikatna
>>>
>>> To jest omlet....
>>>
>>> Ludzie, to juz doszło do tego, że w domu nie uczą jak jajecznice zrobić?
>>> Dla
>>> mnie szok....
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>> Akulka
>>
>> Witaj miła Akulko!
>>
>> W zasadzie jajecznica z mlekiem lub śmietaną, a do omletu dodaje się
>> mąki...
> do omletu nie daje się mąki. Z mąką są naleśniki albo grzybek. Ale w końcu
> omlet przyszedł do Polski z Niemiec (fuj!), a do Niemiec z Francji
> (jeszcze jedno fuj), więc nie musisz się na tym znać.
> Najprostszy omlet to usmażone rozbełtane jajka. Różni się od jajecznicy
> tym, że na patelni nie jest już mieszane.
>
> Waldek
He..he, ex catedra... Daj sobie siana. Ja znam omlety z łyżeczką (od
herbaty) mąki...
|