Data: 2006-05-30 15:45:33
Temat: Re: jajecznica
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e5hgof$72u$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e5hfk6$sig$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Jajecznica zrobiona z rozbełtanych wcześniej z odrobiną mleka jaj jest z
>> kolei bardzo puszysta i delikatna
>
> To jest omlet....
To nie jest omlet. Omlet byłby, gdyby go smażyc na sposób omletowy. A tak
sie przyrządza jajecznice na maśle.
Acha, na 3 jaja wystarcza około 1 łyzki mleka i ciut soli I nie bełtać na
jednolita masę, tylko tak trochę. Na patelnię rogrzać masło, wlać jaja i
delikacie łyzka zdejmować od dna to, co tam zgęstnieje.
Bardzo aromatyczna i delikatna jajecznica.
>
> Ludzie, to juz doszło do tego, że w domu nie uczą jak jajecznice zrobić?
> Dla
> mnie szok....
A to już tak jest... Coraz więcej młodych nie umie sobie nawet sniadania
zrobić, poza daniem z mikrofali.
Pozdrawiam
Dominik Jan Domin
|