Data: 2006-05-30 15:10:33
Temat: Re: jajecznica
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista schrieb:
>
> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
> news:e5hgof$72u$1@inews.gazeta.pl...
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:e5hfk6$sig$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> Jajecznica zrobiona z rozbełtanych wcześniej z odrobiną mleka jaj jest z
>>> kolei bardzo puszysta i delikatna
>>
>> To jest omlet....
>>
>> Ludzie, to juz doszło do tego, że w domu nie uczą jak jajecznice
>> zrobić? Dla
>> mnie szok....
>>
>> Pozdrawiam,
>> Akulka
>
> Witaj miła Akulko!
>
> W zasadzie jajecznica z mlekiem lub śmietaną, a do omletu dodaje się
> mąki...
do omletu nie daje się mąki. Z mąką są naleśniki albo grzybek. Ale w
końcu omlet przyszedł do Polski z Niemiec (fuj!), a do Niemiec z Francji
(jeszcze jedno fuj), więc nie musisz się na tym znać.
Najprostszy omlet to usmażone rozbełtane jajka. Różni się od jajecznicy
tym, że na patelni nie jest już mieszane.
Waldek
|