Data: 2006-01-18 09:28:01
Temat: Re: jak kroic zamrozone?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz K. <n...@o...pl> napisał(a):
> > Tasak da radę. :>
>
> oj nie wiem... filet dosc grubasny jest- to duza ryba, a kawalki chcialbym
> miec w miare foremne i jak najmniej zniszczyc przy tej operacji :-( jak
> sobie radza w restauracjach w takich przypadkach? musi byc jakis patent, nie
> wierze, ze piluja pilka do metalu ;-)
Mam w domu specjalną piłkę kuchenną ze stali nierdzewnej do krojenia mrożonek
(przywiezioną za komucha z NRD) - dość długo się nią pracuje. Ale mam za to
stary, dobry, przedwojenny, niemiecki tasak. Kwestia wprawy i siły i jednym
uderzeniem odkraja sie kawałki.
W dużych restauracjach maja piły tarczowe-elektryczne.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|