Data: 2006-01-18 11:11:47
Temat: Re: jak kroic zamrozone?
Od: "Tomasz K." <n...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dql77e$svv$1@proxy.provider.pl...
> Tomasz K. napisał(a):
>>> Tasak da radę. :>
>>
>>
>> oj nie wiem... filet dosc grubasny jest- to duza ryba, a kawalki
>> chcialbym miec w miare foremne i jak najmniej zniszczyc przy tej operacji
>> :-( jak sobie radza w restauracjach w takich przypadkach? musi byc jakis
>> patent, nie wierze, ze piluja pilka do metalu ;-)
>
> Masz maszynkę do krojenia chleba? To może na takiej maszynce albo ostrym
> nożem (ale nie wiem, czy się da, jeśli ryba jest rzeczywiście na kość
> zmrożona). Z tego co wiem, kucharze na carpaccio np. kroją właśnie
> zamrożona polędwicę ostrym nożem, żeby była jak najcieniej pokrojona, ale
> w jakim stanie zamrożenia ona wtedy jest, to nie wiem.
>
> Pozdrawiam
> Ewa
|