Data: 2006-01-18 11:02:17
Temat: Re: jak kroic zamrozone?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz K. napisał(a):
>> Tasak da radę. :>
>
>
> oj nie wiem... filet dosc grubasny jest- to duza ryba, a kawalki
> chcialbym miec w miare foremne i jak najmniej zniszczyc przy tej
> operacji :-( jak sobie radza w restauracjach w takich przypadkach? musi
> byc jakis patent, nie wierze, ze piluja pilka do metalu ;-)
Masz maszynkę do krojenia chleba? To może na takiej maszynce albo ostrym
nożem (ale nie wiem, czy się da, jeśli ryba jest rzeczywiście na kość
zmrożona). Z tego co wiem, kucharze na carpaccio np. kroją właśnie
zamrożona polędwicę ostrym nożem, żeby była jak najcieniej pokrojona,
ale w jakim stanie zamrożenia ona wtedy jest, to nie wiem.
Pozdrawiam
Ewa
|