Data: 2004-06-01 06:06:25
Temat: Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: Pawel C <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Shrek napisał:
>
>
> Pawel C wrote:
>
> > jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
> > bo nie mam koncepcji...
>
> Szczupak jest ryba "sucha".
> Z tego wzgledu sugerowalbym niesmialo zrobic go np. w folii alu.
> Po oczyszczeniu i nasoleniu, ew. posypaniu przyprawami, kladziesz na
> folii alu plasterki masla, na to szczupaka i na niego znowu maslo.
> Zawijasz szczelnie folie i do brytfanki i do piekarnika. Sadze, ze 180st
> ok. 20 min powinno az nadtto wystarczyc (aczkolwiek troche zalezy od
> wielkosci rybki). Przepis mozesz modyfikowac np. wkladajac mu w bebechy
> koperek, czosnek, pietruszke, lub inne warzywa (po wyjeciu sa one potem
> na straty). Calosc z ziemniaczkami i odrobina soku cytrynowego....
>
> Inna metoda to tak, jak kiedys opisywalem "sandacz po ogrzemu"
> http://tinyurl.com/ytw8d
> Specyficznego smaku nadaje mu curry w proszku i maslo....
> Ach... rozmarzylem sie ;)
>
> Pozdr.,
> Shrek
>
> PS.
> Sadze, ze karasia mozesz robic tak samo.
> Pozdr.,
>
dziekuję bardzo na pewno zrobie
pozdr Paweł C
|