Data: 2000-04-12 20:30:03
Temat: Re: jak przygotowac schab
Od: "Michal R. Hoffmann" <m...@k...org.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
[]
> Schab jest miesem suchym, wiec pamietaj, ze w czasie pieczenia nalezy go
> dobrze podlewac roztopionym maslem lub smalcem i czasem odrobina zimnej
> wody, a potem powstalym na dnie brytfanny sosem. a najlepiej, po
> niemiecku, piec go w jednej brytfannie z tlusta gesia.
[]
tu mam pytanie natury technicznej:
gdy piecze sie w brytfannie, powinna ona byc otwarta, czy zamknieta?
Rozumiem, ze polewa sie co pewien czas otwierajac piekarnik, wysuwajac
czesciowo brytfanne, polewajac tym co w brytfannie lub dodatkowym
garnuszku, nastepniewsuwa brytfanne do piekarnika i go zamyka? :) Tylko
jak to jest z przykryciem?
pozdrawiam,
--
misiek
*** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
*** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
*** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
*** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------
|