From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak robicie.....
Date: Sun, 16 Mar 2003 15:45:58 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <q...@4...com>
References: <b4vl9f$7rm$1@korweta.task.gda.pl> <3...@w...net.pl>
<b4von1$qii$1@korweta.task.gda.pl> <b4vp1j$le0$1@julia.coi.pw.edu.pl>
<7...@4...com>
<3...@w...net.pl>
<s...@4...com>
<3...@w...net.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 48
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lublin.pl!uw.ed
u.pl!newsgate.cistron.nl!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!newsfeed.
icl.net!newsfeed.fjserv.net!newshosting.com!news-xfer2.atl.newshosting.com!128.
242.171.83.MISMATCH!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.com!n
ot-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149533
Ukryj nagłówki
On Sun, 16 Mar 2003 12:21:17 +0100, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:
>
>> pasternak to tradycyjna jarzyna zimowa tutejsza.
>> najlepiej go obgotowac (ja to robei w mikrofali), potem na
>> patelnie albo na blaszke. wciga sporo tluszczu jak smazy sie
>> surowy. slodki dosc w smaku.smazyc, piec az dobrze zloty, wrecz
>> brazowy po brzegach. mozna z niego tez zrobic tzw chipsy (i z
>> marchwi tez)
>>
>> Pierzu
>> K.T. - starannie opakowana
>
>O! Widzisz to dzis zrobie do obiadu smazony pasternak :-)
>
>------------------------------
> walkie! - GG: 411958
to napisz, jak Ci wyszlo, bo mnie sie naprzykadowo przypala co
mnie cieszy niezmiernie, bo lubie przyplone rzeczy, robie tez
wariant ciapciowaty, bardzo smaczny, a wlasciwie dwa, ale tylko
jeden smazony - kroje byle jak a drobno dosc pasternaka obranego,
do mikrofali, az miekki. widelcem go rozdyzduje, doaje byle jak
pokrojona cebule (tak 3:1 dla pasternaka), to wymiesazne
podsmazam, az cebula malo surowa.
druga wersja jest inniejsza w ogole. ugotowany pasternak, do tego
ugotowana marchewka, zgniataczek do pure'owania kartofli wykonac
byle jakie pure - byle jakosc poz#wala na ladny wzorek bialo
pomaranmczowy. dodac odrobine startej cebuli dla zaostrzenia,
wymieszac i juz. to jest moja waiacja na temat rzepy
(chyba....wielka bulwa, pomaranczowe w srodku) i marchwi puree.
a tak poza tym mozna na blaszce w piekarniku na oleju upiec
kartofle, obok pasternak obok marchewka - cudo! moja rodzina
troche na te marchew kreci nosem, co mnie zupelnie nie
przeszkadza
Pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|