Data: 2003-03-16 15:45:58
Temat: Re: jak robicie.....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 16 Mar 2003 12:21:17 +0100, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:
>
>> pasternak to tradycyjna jarzyna zimowa tutejsza.
>> najlepiej go obgotowac (ja to robei w mikrofali), potem na
>> patelnie albo na blaszke. wciga sporo tluszczu jak smazy sie
>> surowy. slodki dosc w smaku.smazyc, piec az dobrze zloty, wrecz
>> brazowy po brzegach. mozna z niego tez zrobic tzw chipsy (i z
>> marchwi tez)
>>
>> Pierzu
>> K.T. - starannie opakowana
>
>O! Widzisz to dzis zrobie do obiadu smazony pasternak :-)
>
>------------------------------
> walkie! - GG: 411958
to napisz, jak Ci wyszlo, bo mnie sie naprzykadowo przypala co
mnie cieszy niezmiernie, bo lubie przyplone rzeczy, robie tez
wariant ciapciowaty, bardzo smaczny, a wlasciwie dwa, ale tylko
jeden smazony - kroje byle jak a drobno dosc pasternaka obranego,
do mikrofali, az miekki. widelcem go rozdyzduje, doaje byle jak
pokrojona cebule (tak 3:1 dla pasternaka), to wymiesazne
podsmazam, az cebula malo surowa.
druga wersja jest inniejsza w ogole. ugotowany pasternak, do tego
ugotowana marchewka, zgniataczek do pure'owania kartofli wykonac
byle jakie pure - byle jakosc poz#wala na ladny wzorek bialo
pomaranmczowy. dodac odrobine startej cebuli dla zaostrzenia,
wymieszac i juz. to jest moja waiacja na temat rzepy
(chyba....wielka bulwa, pomaranczowe w srodku) i marchwi puree.
a tak poza tym mozna na blaszce w piekarniku na oleju upiec
kartofle, obok pasternak obok marchewka - cudo! moja rodzina
troche na te marchew kreci nosem, co mnie zupelnie nie
przeszkadza
Pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|