Data: 2006-03-03 18:10:59
Temat: Re: jak się je krewetki?
Od: "marek x" <m...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jadłem podobne danie w Anglii, ale nie były to małe krewetki lecz obrane
odwłoki krewetek koktajlowych. Co nie znaczy wcale że gdzieś nie jadają takich
jak ty opisujesz.
Niejako przy okazji ten sos o którym ja piszę to majonez wymieszany z
koncentratem pomidorowym, świetny polecam. Proporcję zależne od gustów smakowych.
A oto drobna przekąska, sałatka z krewetek koktajlowych z avocada.
Składniki:
1 opakowanie krewetek koktajlowych (odwłoków, dlaczego nazywają się krewetki a
nie odwłoki?)
1 twarde acz dojrzałe avocado
majonez
koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Krewetki rozmrozić, wypłukać na sicie. Avocado rozkroić, wyjąć pestkę,
wyłuskać łyżką miąższ i pokroić go w drobną kostkę. Majonez wymieszać z
koncentratem pomidorowym. Krewetki, avocado zalać sosem dokładnie lecz
delikatnie wymieszać
PS. Krewetki można zastąpić innymi owocami morza, rybą, paluszkami krabowymi.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|