Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak spieprzyc prawdziwki ....
Date: Fri, 17 Sep 2004 13:56:54 +0200
Organization: Spe ent. ltd.
Lines: 23
Sender: w...@o...pl@host-21.edipresse.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <hoaoo8kmj2wi$.168z9zsy8z9jw.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: host-21.edipresse.pl
X-Trace: news.onet.pl 1095422195 17707 62.181.188.53 (17 Sep 2004 11:56:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Sep 2004 11:56:35 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:215410
Ukryj nagłówki
In article <hoaoo8kmj2wi$.168z9zsy8z9jw.dlg@40tude.net>,
Vefour <v...@p...pl> wrote:
> 1. Bierzemy prawdziwki, czyscimy strannie, szybciutko oplukujemy i osuszany
> 2. Kroimy na plasterki
> 3. rozgrzewamy oliwe dosc mocno, wrzucamy na patelnie stalowa
> 4. grzyby przywioeraja, wiec mieszamy
> 5. grzyby sie zmniejszaja, ciagle mieszamy, cholera, coraz ich mniej
> 6. grzyby zaczynaja byc jadalne - sztuka polegala na trzymaniu wysokiej
> temperatury, aby nie wyszedl sos, jeno same prawdziwki"saute"
> 7. ta jadalnosc taka nie do konca jest, troche to gorzkie, troche nijakie,
> sol nie pomaga
> 8. bierzemy przyklad z teorii kuchnii francuskiej i deglazujemy to co
> przywarlo do patelni bialym winem - riesliengiem (wegierski, polecam
> wegierskie wina, odkrycie roku)
> 9. probujemy i plujemy, gorzkie jak sto diablow
> 10. wyrzucamy
>
> to tyle, jak chodiz o moje do czynienia z kuchnia polska :)
A co powyższa procedura ma wspólnego z polską kuchnią?
Władysłąw
|