Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Vefour <v...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak spieprzyc prawdziwki ....
Date: Fri, 17 Sep 2004 13:57:32 +0200
Organization: corleone.pl
Lines: 28
Message-ID: <1...@4...net>
References: <hoaoo8kmj2wi$.168z9zsy8z9jw.dlg@40tude.net>
<w...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: serwer.km.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1095422281 26900 213.134.172.101 (17 Sep 2004 11:58:01
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 17 Sep 2004 11:58:01 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.13.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:215412
Ukryj nagłówki
> In article <hoaoo8kmj2wi$.168z9zsy8z9jw.dlg@40tude.net>,
> Vefour <v...@p...pl> wrote:
>
>> 1. Bierzemy prawdziwki, czyscimy strannie, szybciutko oplukujemy i osuszany
>> 2. Kroimy na plasterki
>> 3. rozgrzewamy oliwe dosc mocno, wrzucamy na patelnie stalowa
>> 4. grzyby przywioeraja, wiec mieszamy
>> 5. grzyby sie zmniejszaja, ciagle mieszamy, cholera, coraz ich mniej
>> 6. grzyby zaczynaja byc jadalne - sztuka polegala na trzymaniu wysokiej
>> temperatury, aby nie wyszedl sos, jeno same prawdziwki"saute"
>> 7. ta jadalnosc taka nie do konca jest, troche to gorzkie, troche nijakie,
>> sol nie pomaga
>> 8. bierzemy przyklad z teorii kuchnii francuskiej i deglazujemy to co
>> przywarlo do patelni bialym winem - riesliengiem (wegierski, polecam
>> wegierskie wina, odkrycie roku)
>> 9. probujemy i plujemy, gorzkie jak sto diablow
>> 10. wyrzucamy
>>
>> to tyle, jak chodiz o moje do czynienia z kuchnia polska :)
>
> A co powyższa procedura ma wspólnego z polską kuchnią?
>
> Władysłąw
grzyby :)
--
Vefour.pl
|