Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak upiec kasztany Re: jak upiec kasztany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak upiec kasztany

« poprzedni post
Data: 2002-11-10 17:47:42
Temat: Re: jak upiec kasztany
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki

"Pawelf" <w...@k...net.pl> a écrit dans le message de news:
aqlt4t$6a9$...@n...onet.pl...
>
> A ja bym bardzo chętnie poznał te przepisy :-)
>

Jest ich duza ilosc pod www.marmiton.org (po francusku)

Ogolne tendencje : jezeli zupa, to najczesciej gotujesz kasztany s selerem
lisciastym i bouquet garni (galazka tymianku, pietruszki, liscia laurowego,
razem zwiazane zeby je mozna bylo wyjac na koniec). Potem miksujesz lub nie,
kilka przepisow dodaje prawdziwe skwarki (rzadkosc w kuchni francuskiej !)

Purée : po ugotowaniu (45 min w bulionie) wiekszosc autorow uprzedza, ze
nalezy kasztany rozbic na purée kiedy sa jeszcze gorace, poniewaz po
ostygnieciu "nie chca" sie juz robic. Kiedy sa juz rozdrobnione, klasyka :
dodaje sie 50 g. masla, tylez gestej smietany, troche goracego mleka.

Ewcia

ps. acha, uzywane sa jeszcze jako nadzieni do gesi (Sw. Marcin ?)

--
Niesz !

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.12 Sabinka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6