Data: 2001-12-03 21:49:28
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
... to sie tysz bardzo dobrze pije...-)))
ef.
--
Niesz !
sassanach <s...@p...fm> a écrit dans le message :
9ufuro$ldj$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ufn9o$6bn$1@news.tpi.pl...
> > Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> > imbirem(bezmiesnie).
> > Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
> reszta
> > czeka na swoj los...
> > Bede wdzieczna za podpowiedzi.
> >
> > pozdrawiam
> > Basia
>
> Jak nic nie wymyslisz, to obierz, pokrój w kawałki i zalej spirytusem,
> ewentualnie wódką. I do słoiczka i do lodówki. Ja tak trzymam świerzy
imbir
> prawie rok ;-). W każdej chwili mozna go wykorzystać np do chinszczyzyny.
> Mam przepis na wegetarianskie warzywa po chinsku, wlasnie ze swierzym
> imbirem. Moge wieczorem podrzucic ;-)
>
> POzdrówka
> Sassenach
> GG 1527151
>
>
|