Data: 2009-10-21 08:46:18
Temat: Re: jak zrobić Białą Kiełbasę na obiad ?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hbm8e6$5sg$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Cezar" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:hbkkqc$bqc$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> > Witam
> >
> > Proszę podzielcie się pomysłami jak przyrządzić Biała kiełbasę na obiad
?
> > Dzieki za propozycje :))
>
> 1. cebule (okolo 6 sztuk na kilogram bialej kielbasy surowej) pokroic w
> plasterki sredniej grubosci (mozna tez w polplasterki), wylozyc dno
naczynia
> zaroodpornego, nastepnie warstwa kielbasy wczesniej ponakluwanej w kilku
> miejscach. 2. Kolejna wartswa to przyprawy - tymianek, majeranek, biala
> gorczyca, odrobina pieprzu, kulki jalowca, dodac kilka zabkow czosnku,
> pzykryc krazkami cebuli.
> 3. od nowa- kielbasa, przyprawy, cebula... az do zapelnienia naczynia...
> na koniec wszystko polac mala iloscia oliwy (oleju jak kto woli), piec
od50
> minut do 1,5godzinyw nagrzanym uprzednio do 180 stopni piekarniku. Jesc na
> cieplo lub na zimno :-)
Jeszcze można podlać jasnym piwem. I pewnie zagęścić czerstwym ciemnym
chlebem.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|