Data: 2005-10-26 19:03:50
Temat: Re: jak zrobić nachos?
Od: "qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
> news:11lqhh5hc0topd2@corp.supernews.com...
>
> >
> >
> > Cytat z googla (naprawde mozna tam niemalo znalezc)
> >
> >wrzuc w gugla polskeigo! "masa harina", m.in wyskakuje sklep sprzedajacy
takie rodukata, jako i liscie kukurydziane do tamales.
Ale w książce "5 przemian w kuchni wegetarianskiej " autorka pisze tak: " w
swoim przepisie na podplomyki z mąki kukurydzianej ( tortillas) wykorzystalam
lepiące wlaściwości blyskawicznej kaszki kukurydzianej, ktorą wymieszałam z
rodzimą mąką kukurydzianą. Z samej kaszki błyskawicznej podplomyki rownież sie
nie udają, ciasto jest zbyt kleiste i twarde.
wykonanie:
zagotować wodę, zestawić z ognia, wsypać blyskawiczną kaszkę kukurydziną i make
kukurydzianą, zagnieśc dosyc miękkie ciasto, lepic male placuszki, piec z obu
stron na rozgrzanej blasze"
Proporcji autorka Anna Czelej nie podaje.
Nie probowałam, ale skoro tak Cie pili - zrob i daj znać co wyszlo.
Powodzenia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|